Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Κοινωνία Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 25 Απριλίου, ωράριο λειτουργίας

Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 25 Απριλίου, ωράριο λειτουργίας

- Advertisement -

Σε εφαρμογή μπαίνει από αυτήν την Πέμπτη 22 Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και την Κυριακή 25 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοικτά.

Ανοικτά θα είναι την Κυριακή Βαΐων 25 Απριλίου 2021 τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σε όλη τη Ελλάδα. Την Κυριακή 25 Απριλίου προτείνεται ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ενώ για το Σάββατο 24 Απριλίου το ωράριο είναι 9 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Τα Super market θα παραμείνουν και αυτά ανοικτά με ωράριο 09:00 έως 17:00. Ανοιχτά θα παραμείνουν και τα καταστήματα που συνδέονται με την αλυσίδα τροφοδοσίας

 

Με SMS στο 13033 η μετακίνηση για ψώνια

Υπενθυμίζεται ότι για μετακίνηση των πολιτών στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα για «παράδοση εκτός», αλλά και για τα κομμωτήρια, θα πρέπει να στείλουμε γραπτό μήνυμα με το νούμερο 2 στο 13033 ή να συμπληρώσουμε το ανάλογο έντυπο μετακίνησης, (forma.gov.gr: Εκτύπωση βεβαίωσης μετακίνησης).

«Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Το δίωρο θα ισχύει για όλη τη μετακίνηση από το σπίτι μέχρι το κατάστημα και την επιστροφή και οι πολίτες θα πρέπει να το επιδεικνύουν κατά τη διάρκεια πιθανού ελέγχου από την Αστυνομία.

Αυτός ο χρονικός «κόφτης» του διώρου δεν θα ισχύει για τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν με ραντεβού. Ωστόσο, είναι απαραίτητη η καταγραφή του ραντεβού στους καταλόγους της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα:

Η μετακίνηση στα καταστήματα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
Τα sms έχουν διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Παράλληλα, παραμένει το πρόστιμο στα 300 ευρώ αντί για 500 για τους παραβάτες των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό για μία εβδομάδα και μετά θα επανεξεταστεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, «σε μία ένδειξη καλής θέλησης και εμπιστοσύνης», όπως είπε, προκειμένου να περάσει η κυβέρνηση το μήνυμα της συλλογικής ευθύνης στους πολίτες.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -