Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021
Αρχική Κρήτη Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ για τον ΣΜΑ Αποκορώνου

Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ για τον ΣΜΑ Αποκορώνου

- Advertisement -

Ανακοίνωση για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ Αποκορώνου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Αποκορώνου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει «για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η διακομιδή, διαχείριση και ανακύκλωση των απορριμμάτων εντάσσεται στην πάλη μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες να μπορούν να ζουν σε ένα καθαρό περιβάλλον.
Γι’ αυτό αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), λάβαμε μέρος καλόπιστα και με ειλικρινή πρόθεση στην επιτροπή που συστάθηκε για την εξεύρεση καταλλήλου χώρου.
Ο Δήμαρχος, όμως, με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», χωροθετεί αυθαίρετα περιοχή για ΣΜΑ σε ένα πλάι λόφου, πάνω στον κεντρικό δρόμο Καλύβες -Τσιβαρά – Βάμου, κοντά σε παραδοσιακά τουριστικά καταλύματα, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση και ψήφιση της χωροθέτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο, δείχνοντας έτσι την περιφρόνησή του σε αυτό, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.
Έγραψε στα «παλαιότερα των υποδημάτων» του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17 Απριλίου 2019 για την αναζήτηση άλλου κατάλληλου χώρου, αφού ο χώρος του Τσιβαρά κρίθηκε ακατάλληλος.
Πόσο ειλικρινές ήταν το ενδιαφέρον του να βρεθεί χώρος για ΣΜΑ από την επιτροπή που συστάθηκε γι’ αυτόν το σκοπό, όταν παράλληλα προχωρούσε την αδειοδότηση για τον Τσιβαρά;
Μήπως γι’ αυτό ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος του, λειτουργώντας υπονομευτικά, παρότι του ζητήθηκε, ουδέποτε ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας να μεταβούμε στο ΣΜΑ Σφακίων προκειμένου να δούμε τις εγκαταστάσεις, ουδέποτε δημοσίευσε πολυήμερη ανακοίνωση στον τύπο ότι ζητάμε χωράφι κοντά σε κόμβο της Εθνικής Οδού, ούτε έφερε επιστημονικό συνεργάτη να βοηθήσει στο έργο της;
Μήπως γι’ αυτό δεν θυμάται ο κ. Δήμαρχος ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην επιτροπή ήταν 4 και όχι 5, όπως δήλωσε πρόσφατα στα ΜΜΕ;
Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν ο κ. Δήμαρχος στο παρελθόν με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα να έχει βρει οικόπεδα των 50 στρεμμάτων για τη δημιουργία ιδιωτικού πυρηνελαιουργείου και ζορίζεται τόσο πολύ να βρει 2 στρέμματα κατάλληλα για το ΣΜΑ, πέραν του Τσιβαρά;
Αυτήν την επιλογή στη χωροθέτηση στήριξε με δήλωσή του μόνο ο πρόεδρος των μεγαλοξενοδόχων και την καταδίκασαν όλοι οι μαζικοί φορείς της περιοχής (πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι καταστηματαρχών, κτλ), δείχνοντας για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ. Δήμαρχος.
Ο κύριος όγκος των απορριμμάτων παράγεται στην περιοχή με τις μεγάλες τουριστικές μονάδες Γιωργιούπολης- Καβρού και δεν υπάρχει λόγος να τα κάνει βόλτα ο κ Δήμαρχος.
Δεν περισσεύουν λεφτά στις λαϊκές οικογένειες του δήμου μας, που πληρώνουν δημοτικά χαράτσια σε εποχές δύσκολες, να πληρώνει ακόμα περισσότερα σε πετρέλαια, εργατοώρες και φθορές οχημάτων για να πηγαίνει εκδρομή τα απορρίμματα ο κ. Δήμαρχος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε προτείνει στην συγκεκριμένη περιοχή να ανεγερθεί το κλειστό Αθλητικό Κέντρο που θα έδινε διέξοδο στα 1000 και πλέον παιδιά και εφήβους του Γυμνασίου, Λυκείου, Δημοτικών Βάμου, Καλυβών, Νιο Χωριού και στα Αθλητικά Σωματεία «ΤΑΝΟΣ» και «ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ» που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ζητήσει εγγράφως και με αριθμό πρωτοκόλλου 8973 από τις 12-11-2020 να μας χορηγηθεί η μελέτη του ΣΜΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. Αυτό φανερώνει για άλλη μια φορά πόσο «σεβασμό» δείχνει ο κ. δήμαρχος στις δημοτικές παρατάξεις.
Καλούμε το λαό της περιοχής με τα σωματεία και τους συλλόγους του να ακυρώσει με τον οργανωμένο αγώνα του την απαράδεκτη χωροθέτηση που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, διεκδικώντας όλοι μαζί άλλη περιοχή επιλεγμένη με επιστημονικά κριτήρια».

Πηγή: haniotika-nea.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -