Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
spot_img
ΑρχικήΚρήτηΑκυρώνεται το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Ακυρώνεται το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή

Ακυρώνεται το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, όπως ανακοινώθηκε από τις Τομειακές Οργανώσεις Ηρακλείου της ΚΝΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ωστόσο οτι η δράση της ΚΝΕ συνεχίζεται με διάφορες πρωτοβουλίες που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Όλη η ανακοίνωση

“Παίρνοντας υπόψιν την πορεία της πανδημίας στο νομό μας, και την γνώμη των επιστημόνων κομμουνιστών γιατρών, με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνουμε ότι η πραγματοποίηση του φετινού φεστιβάλ με τους όρους που θέλαμε στο Ηράκλειο είναι αδύνατη. 

Όμως η δράση μας δεν σταματά!  Ήδη έχουμε ανακοινώσει και θα οργανώσουμε μια σειρά πρωτοβουλίες για να φτάσει το σύνθημα και το περιεχόμενο του φεστιβάλ παντού!

Προσαρμοζόμαστε, βγαίνουμε μαχητικά μπροστά στην ενημέρωση και στην διεκδίκηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας, να φτάσει το μήνυμα «Σοσιαλισμός! Για να μπορούμε να ανασαίνουμε! Για νικήσει η ζωή»! σε όλους τους νέους του νομού μας!

Η ΚΝΕ όπως το έκανε όλη αυτή την περίοδο δεν σταματάει να παλεύει και να οργανώνει τον αγώνα, την διεκδίκηση και την φωνή των νέων με όλους τους τρόπου και τις μορφές, κάτω από όλες τις συνθήκες! 

Απευθυνόμαστε στην νεολαία του νομού μας, ώστε να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλει δυναμικό μήνυμα «οργανωμένης απειθαρχίας» στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών! Να δυναμώσει αποφασιστικά η διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. 

Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο το καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της πόλης, αυτό το μήνυμα έστειλαν οι νέοι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και τις προετοιμασίες που ήδη είχαν ξεκινήσει για το φεστιβάλ μας, αυτό το μήνυμα στέλνουν οι νέοι που τώρα επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα! 

Προχωράμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα:

  • Την δημιουργία και την λειτουργία χώρου γνωριμίας, στεκιού της ΚΝΕ σε κεντρικό σημείο της πόλης από την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη.
  • Εξετάζοντας της πορεία της πανδημίας θα ανακοινώσουμε πολιτική συγκέντρωση νεολαίας – συναυλία με την πρώτη ευκαιρία που αυτό θα είναι εφικτό.
  • Μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της διεκδίκησης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των νέων στην μόρφωση. Μπαίνουμε μπροστά στους αγώνες για το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα αναγκαία μέτρα, στην συνέχιση της εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΕΛΜΕΠΑ και το νέο εξάμηνο με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας αλλά και της εξασφάλισης συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αντίστοιχα στις σχολές κατάρτισης .
  • Συνεχίζουμε την καμπάνια της ΚΝΕ για νέους εργαζόμενους με σύνθημα «Οι αφανείς ήρως να γίνουν πρωταγωνιστές! Να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!» σε χώρους δουλείας νέων εργαζομένων!
  • Υποδεχόμαστε το Σαββατοκύριακο 5 Σεπτέμβρη τη νέα έκδοση του «Οδηγητή», του μηνιαίου περιοδικού της ΚΝΕ, όργανο του ΚΣ με στοίχημα να φτάσει σε εκατοντάδες νέους στην πόλη!

 

Και σε αυτές τις συνθήκες, με κάθε τρόπο, το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!», θα ακουστεί δυνατά!”

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom