Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτός ο δήμος τοποθετεί διαχωριστικά σε όλα τα θρανία στα δημοτικά σχολεία...

Αυτός ο δήμος τοποθετεί διαχωριστικά σε όλα τα θρανία στα δημοτικά σχολεία – ΦΩΤΟ

Διαχωριστικά προστασίας στα θρανία όλων των τάξεων στα δημοτικά σχολεία τοποθετεί ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου με απόφαση του δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς.

Τα διαχωριστικά στα θρανία στα δημοτικά σχολεία από το δήμο αποτελούν ένα ακόμη μέτρο προστασίας της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά κυρίως των μικρών μαθητών σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Ραφήνας Πικερμίου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής έρχεται ως επιπλέον μέτρο, προσθετικά στα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας και έχουν να κάνουν με τη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους κανόνες προσωπικής υγιεινής , τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις κλπ. Τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη δοκιμή εφαρμογής του διαχωριστικού πλαισίου που θα τοποθετηθεί, για να οριστικοποιηθούν οι ρυθμίσεις.

Πρόκειται για διαχωριστικό με επιφάνεια πλέξι γκλας, η οποία και θα καλύπτει τόσο το θρανίο, όσο και τη θέση κάθε μαθητή, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια και για να διασφαλίζεται η οπτική επαφή μεταξύ των παιδιών. Το υλικό είναι επενδυμένο και στις 4 πλευρές του με ξύλο θαλάσσης , χωρίς γωνίες για λόγους περαιτέρω ασφάλειας και σταθερότητας. Η τοποθέτηση έχει προβλεφθεί να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «πληγωθούν» οι επιφάνειες των μαθητικών θρανίων, και φυσικά αφαιρείται μετά τη χρήση του χωρίς ζημίες.

Οι διευθύνσεις των σχολείων ενημερώθηκαν ήδη από τον κ. Μπουρνούς για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Δεν πρόκειται για μεμονωμένη δράση, αλλά για την συνέχεια του σχεδίου της Δημοτικής Αρχής, σε σχέση με τα σχολειά μας, όπως εκδηλώθηκε από τον περασμένο Μάιο με την τοποθέτηση των επιτοίχιων αντισηπτικών σε κάθε τάξη. Τη χορήγηση μασκών στη Δευτεροβάθμια, την παροχή μέσω δωρεάς των 200 τάμπλετς για τους μαθητές για να μπορούν να μετέχουν απρόσκοπτα στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις, την ολοκλήρωση της πρόσληψης του προσωπικού καθαριότητας για όλα τα σχολεία, την τοποθέτηση «θερμικών πυλών» σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια σε πρώτη φάση , οι οποίες είναι από σήμερα σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα ολόκληρο το καλοκαίρι έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται από τις σχολικές επιτροπές όλες εκείνες οι εργασίες για να κρατήσουμε και να ανεβάζουμε συνέχεια στο μέτρο του δυνατού το επίπεδο των σχολείων μας. Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και οι σχολικές επιτροπές είχαν έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν αμετακίνητη προτεραιότητα, τα παιδιά μας. Είναι καθήκον και υποχρέωση. Συνεχίζουμε».

Τα διαχωριστικά στα θρανία

Διαχωριστικά στα θρανία σε δημοτικά σχολεία

Μέτρα στα δημοτικά σχολεία

Δημοτικά σχολεία στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου

πηγή: dikaiologitika.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom