Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
spot_img
ΑρχικήΚοινωνίαΑυτοψία των μελών της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι –...

Αυτοψία των μελών της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι – Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στους βασιλικούς τάφους

Στο Τατόι έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος Γλύξμπουργκ μαζί με την σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ. Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν, η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, η αδερφή του Βασίλισσα Σοφία και ο μικρός του γιος Φίλιππος σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Οι στενοί συγγενείς του τέως Βασιλιά θα μεταβούν στο κτήμα του Τατοϊου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών αλλά και για τους χώρους στους οποίους θα τελεστεί η ταφή και θα βρίσκονται οι υψηλοί καλεσμένοι από Ελλάδα και εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο σημείο όπου βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι στο Τατόι, προκειμένου οι περιβάλλοντες χώροι να είναι έτοιμοι για την ερχόμενη Δευτέρα (16 Ιανουαρίου) που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Από νωρίς το πρωί εργάτες με δεκάδες οχήματα διαφόρων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και εκσκαπτικά μηχανήματα, αλλά και εταιρείες με εργαζόμενους βρίσκονται εκεί για να διαμορφώσουν τον χώρο. Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά σε όσους έχουν κάποιες εργασίες, ενώ όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή, καθώς στο Τατόι αναμένεται να βρεθούν και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Θα τηρηθούν μάλιστα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή: newsit.gr

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom