Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021
Αρχική Μαγειρική Αφράτη πάστα φλώρα

Αφράτη πάστα φλώρα

O Πέτρος Συρίγος σας γλυκαίνει, φτιάχνοντας την πιο εύκολη και αφράτη πάστα φλώρα. Μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη σας μαρμελάδα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Υλικά

420 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
210 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
30 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού
800 γραμμ. μαρμελάδα της επιλογής σας

Διαδικασία

Βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, εκτός το αυγό, και χτυπάτε για 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέτετε και το αυγό και ανακατεύετε, είτε με το φτερό είτε με τον γάντζο. Καλό είναι το βούτυρο να είναι ελαφρώς μαλακό, όχι τελείως λιωμένο. Βγάζετε από τον κάδο και βάζετε τη ζύμη στον πάγκο σας.

Πλάθετε με τα χέρια να γίνει μια μπάλα. Αν έχει ζεσταθεί πολύ η ζύμη, τη βάζετε για 15 λεπτά στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη. Βάζετε μια λαδόκολλα κάτω στον πάγκο, από πάνω τη ζύμη και από πάνω άλλη μια λαδόκολλα. Ανοίγετε με πλάστη.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια φόρμα τάρτας 28 εκ. αποσπώμενη για να μπορείτε να τη βγάζετε εύκολα. Πατάτε καλά να εφαρμόσει στην ταρτιέρα και κόβετε τα κομμάτια που εξέχουν. Τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να κάνετε τις λωρίδες.

Ξανακάνετε μπάλα την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγετε με τον ίδιο τρόπο. Κόβετε λωρίδες και βάζετε στο ψυγείο. Βγάζετε την τάρτα και απλώνετε στο σύνολο 800 γραμμ. μαρμελάδα της επιλογής σας. Βγάζετε από το ψυγείο τις λωρίδες και τις απλώνετε πάνω στην τάρτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου στον αέρα έως ότου πάρει χρώμα και ψηθεί.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom