Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021
Αρχική Μαγειρική Αέρινη μους σοκολάτας με τζίντζερ

Αέρινη μους σοκολάτας με τζίντζερ

- Advertisement -

Μερικές κουταλιές μους σοκολάτας αρκούν για να σας πάνε στον Παράδεισο. Η συγκεκριμένη συνταγή με δροσιστικό τζίντζερ και λίγο τσίλι θα γίνει η αγαπημένη σας. γιατί αναβαθμίζει και τονίζει την απολαυστική γεύση της αγαπημένης σας σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ

200γρ μαύρη σοκολάτα
3 μεγάλα αυγά, ξεχωριστά
40γρ ζάχαρη άχνη
30γρ τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλο-τριμμένο
140ml σαντιγί
30γρ. κρυσταλωμένο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1/4κ.γ. φλοίδες τσίλι
¼ κ.γ. αλάτι

Εκτός από το τελικό αποτέλεσμα, απολαυστική είναι και η διαδικασία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετήστε την σοκολάτα σε ένα πυράντοχο μπολ και προσθέστε 120ml βραστό νερό. Αφήστε την στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τα ασπράδια των αυγών και προσαρμόζοντας το χτυπητήρι στην βάση χτυπήστε τα μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.

Η σοκολάτα θα πρέπει να έχει λιώσει στο βραστό νερό. Προσθέστε το τζίντζερ και ανακατέψτε μέχρι να πάρει το μίγμα μια λεία υφή.

Τοποθετήστε την ζάχαρη και τους κρόκους σε ένα μεσαίο μπολ και χρησιμοποιώντας το χτυπητήρι (δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε) χτυπήστε τα μέχρι ο μίγμα να γίνει ωχρό και αφράτο.

Προσθέστε την σαντιγί και με το χτυπητήρι (δεν χρειάζεται ούτε τώρα να το καθαρίσετε) χτυπήστε την κρέμα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.

Προσθέστε το μίγμα σοκολάτας σε αυτό με τους κρόκους και ανακατέψτε. Προσθέστε το 1/3 από τα ασπράδια αυγών και ανακατέψτε.

Στην συνέχεια μεταφέρετε όλα το μίγμα στο μίγμα με τα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά για να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος ανακατέψτε ελαφριά την σαντιγί και σερβίρετε σε μπολ. Πασπαλίστε από επάνω με το καραμελωμένο τζίντζερ, τις φλοίδες τσίλι και το αλάτι.

Βάλτε το στο ψυγείο για 4 ώρες πριν το σερβίρισμα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Stay Connected

16,985ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,458ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
61,453ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -