Δευτέρα, Απρίλιος 19, 2021
Αρχική Κρήτη Άδειασε από μαθητές το ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου, οι γονείς κράτησαν τα παιδιά στο...

Άδειασε από μαθητές το ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου, οι γονείς κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι

- Advertisement -

Συνολικά 16 μαθητές μπαίνουν σε καραντίνα για τις επόμενες 14 μέρες στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Ηρακλείου.

Δύο οδηγοί των βαν που μεταφέρουν τα παιδιά, πατέρας και γιος, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο πατέρας διαγνώστηκε το Σάββατο και ο γιος την Κυριακή. Το σχολείο άνοιξε, τελικά, χθες, Τρίτη, και η διεύθυνση ήρθε σε επαφή με τον προϊστάμενο δημόσιας υγείας της περιφέρειας Κρήτης, κ. Μανώλη Λουμπούνη, και τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου,, κ. Γιάννη Καραγιαννίδη.

Ο κάθε οδηγός μετέφερε οχτώ παιδιά, κρίθηκε σκόπιμο να μπουν σε καραντίνα και οι 16 μαθητές, ωστόσο, το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί.

Όμως, όπως είπε στο Cretalive ο διευθυντής του σχολείου, κ. Κώστας Πλουμής, από τους 64 μαθητές, μόλις οι 15 πήγαν σήμερα στο σχολείο για μάθημα, οι γονείς φοβούνται και κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Κώστας ΠλουμήςΟ κ. Πλουμής

Συνεργείο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο σχολείο και κάνει μοριακό τεστ στους μαθητές και rapid test στους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του σχολείου. Κάποιοι γονείς πήγαν τα παιδιά στο σχολείο μονάχα για το τεστ, έτσι αναμένονται τα αποτελέσματα για 25 περίπου παιδιά και 40 άτομα προσωπικού.

Ο κ. Πλουμής σημειώνει πως η Πολιτεία θα έπρεπε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, πρόκειται για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και δεν είναι σε θέση να τηρούν τα μέτρα που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα.

Πηγή: cretalive.gr

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -