Πέμπτη, Απρ 22, 2021
Αρχική Κοινωνία 3 νέα έργα ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν: Ανάμεσα τους έργα σε Χανιά και Ηράκλειο

3 νέα έργα ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν: Ανάμεσα τους έργα σε Χανιά και Ηράκλειο

- Advertisement -

Tρία νέα έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ενέκρινε σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση.

Στην Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο ΓενικόςΓραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ κ. Ορέστης Καβαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης.

Τα τρία έργα που εγκρίθηκαν, με Αναθέτουσα Αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι τα κάτωθι:

1.«Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Έδεσσας,Σερρών, Κιλκίς και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και Συντήρηση και Διαχείριση αυτών μέσω ΣΔΙΤ». Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση τριών (3) νέων Δικαστικών Μεγάρων στο Κιλκίς, στην Έδεσσα και στις Σέρρες και στην ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθώς και την ασφάλιση, συντήρηση και διαχείριση αυτών. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

2.«Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων και Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ». Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση δύο (2) νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Ηράκλειο και Χανιά και στην ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, καθώς και στην ασφάλιση, συντήρηση και διαχείριση αυτών. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 121,38 εκατομμύρια ευρώ.

3.«Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας και Βόλου και Ανακατασκευή Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Συντήρηση και Διαχείριση Αυτών μέσω ΣΔΙΤ». Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση δύο (2) νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Βόλο και Λαμία και στην ανακατασκευή τριών (3) Δικαστικών Μεγάρων στην Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, καθώς και στην ασφάλιση, συντήρηση και διαχείριση αυτών. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 68,9 εκατομμύρια ευρώ.

Με τα τρία αυτά έργα ΣΔΙΤ καλύπτονται ανάγκες σε χώρους που στην υφιστάμενη κατάσταση απουσιάζουν, συγκεντρώνονται υπηρεσίες που σήμερα είναι κατακερματισμένες και αναβαθμίζεται η εικόνα των δικαστικών μεγάρων για την ορθότερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επικαιρότητα

Newsroom

- Advertisement -