Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΜαγειρικήΒολιώτικο σπεντζοφάι

Βολιώτικο σπεντζοφάι

Υλικά
500γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε μέτριες φέτες
5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
8-10 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
4 ώριμες ντομάτες
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
θυμάρι ή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα λουκάνικα για 1-2 λεπτά και τα μεταφέρετε σε πιάτο.

Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα λουκάνικα και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom