Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022
spot_img
ΑρχικήΒΗΜΑ Αφιέρωμα145 χρόνια Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός!

145 χρόνια Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός!

Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (8/5) τίμησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) με μια λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκαν οι πολυσχιδείς δράσεις του οργανισμού στην Ελλάδα αλλά και η συνεισφορά του σε διεθνείς κρίσεις, όπως στην Ουκρανία.

Μάλιστα, η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας το έργο του διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, φωταγώγησε την Βουλή των Ελλήνων με τα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε: «Πρωτίστως σήμερα γιορτάζουμε τη γενέθλια ημέρα του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και εμπνευσμένου ανθρωπιστή, του Ερρίκου Ντυνάν. Είναι ο πρώτος ο οποίος τιμήθηκε το 1901 με βραβείο Νόμπελ. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος πραγματικά έκανε την επανάσταση στο ανθρωπιστικό εθελοντικό κίνημα. Εκείνος που μετουσίωσε σε πράξη τα αισθήματα της αλληλεγγύης, του αλτρουϊσμού, της κοινωνικής συνοχής και είναι αυτός που χάραξε και παρέδωσε σε εμάς τις επτά θεμελιώδεις αρχές του κινήματος που πρέπει να έχουμε ως οδηγό καθημερινά στις δράσεις και ενέργειές μας. Στην Ελλάδα χιλιάδες εθελοντές, στα 145 χρόνια ιστορίας του Ε.Ε.Σ, πίστεψαν στο όραμα, την ιδέα και τις θεμελιώδεις αρχές του κινήματος και λάμπρυναν και καταύγασαν με τις απαράμιλλές, αλτρουιστικές δράσεις και ενέργειες τους τη μακρά και ιστορική διαδρομή του έθνους μας.»

Το Παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν για ακόμη μια φορά αρκετοί εθελοντές του Παραρτήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού.

Στο Βήμα Κρήτης μίλησε και ο Στέφανος Μαλαδάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστώ το Θεό που με αξίωσε να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας που σκοπός ύπαρξης της είναι η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Ευχαριστώ και τον Πρόεδρο κ. Αυγερινό για την εμπιστοσύνη, κυρίως δε, για όλα αυτά που κάνει ώστε ο Ερυθρός Σταυρός να παραμένει το δυνατότερο σύμβολο ελπίδας“!
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός με τον Στέφανο Μαλαδάκη, αρχηγό Σαμαρειτών παραρτήματος Χανίων

Επικαιρότητα

spot_img

Newsroom